(H)azám! 3

a Kárpát-medence
Nagy Családi Vetélkedője
2023-ban is!

NCsV


Együtt játszik a magyar család!

Immáron harmadszor

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége 2022. május 7-én, Budapesten második alkalommal szervezte meg a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjének döntőjét.

A családok játékára a Kárpát-medencéből idén több mint 750 család regisztrált, akik a tavasz folyamán két internetes fordulóban mérték össze tudásukat. A Budapesten megrendezésre kerülő remek hangulatú döntőbe a hat legtöbb pontot szerző család kapott meghívást. Így Kárpátalját két, Magyarország, Délvidék, Erdély és a Felvidék régióit egy-egy család képviselte a versenyben. A családok három csapatot alkotva, közösen mérték össze az izgalmas feladatokban a tudásukat, melyet végül az egésznapos vetélkedés után a kárpátaljai Kabácij család és a felvidéki Pinke család Hontársak nevű csapata nyert meg.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a döntő eredményhirdetésén elmondta, hogy örömmel volt részese ennek a csodálatos napnak, amit nemcsak a feladványok sokszínűsége, hanem a megrendezés eredeti céljának az elérése - a barátság, az összetartozás, a közösen eltöltött idő és egymás megismerése – tett emlékezetessé.
Dr. Molnár Balázs, a KINCS stratégiai és koordinációs elnökhelyettese gratulált a verseny megszervezéséhez, értékként emelte ki, hogy két régióból érkezett családok alkották a csapatokat. Véleménye szerint ez a közösségi érzés kifejezi a magyar családpolitika törekvéseit, aminek kedvezményei kiterjesztésre kerültek a külhoni magyar családok szülőföldön való megmaradásának támogatására. A Köldökzsinór program, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program és az átfogó gazdaságélénkítő programok mellett dr. Molnár Balázs kihangsúlyozta, hogy a közösen eltöltött idő, ez a különleges játék alkalmat ad az ünneplésre és az élményekkel való gyarapodásra.

www.bum.sk

NCSV 2022 döntő

A II. forduló kezdéséig

még:

BELÉPÉS/REGISZTRÁCIÓ

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

1518 Budapest Pf: 139/1
Tel: 06-30-901-5238

Email

KCsSz: info@kcssz.hu
Játékkal kapcsolatban: info@ncsv.hu