(H)azám!
a Kárpát-medence 2020 Nagy Családi Vetélkedője

Az Országgyűlés határozata alapján 2020 a Nemzeti összetartozás éve.

Ennek jegyében a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét (KCsSz) összmagyar Nagy Családi Vetélkedőt hirdet (H)azám! címmel.

Örökségünk egyesítése, felfedezés, tudásfrissülés, izgalom, alkotás, értékes nyeremények: ez a (H)azám!

Együtt játszik a magyar család!

A játékszabályzat kiírásának megfelelően nem csupán a KCsSz tagszervezet családjai játszhatnak, hanem bármely, a Kárpát-medencében élő magyar család!

A játékról

A Nagy Családi Vetélkedő (NCSV) történetéből
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületénél ezidáig hét ízben került megrendezésre az a játékos vetélkedő, amelybe lelkesen kapcsolódtak be a családok, azon belül mind a fiatalabb, mind az idősebb nemzedékek - saját tudásukkal, alkotókedvükkel és lendületükkel. Évről évre új témákkal, tartalommal és izgalmas feladatokkal találkozhattak a részt vevő családok.

NCSV: a Nemzeti Összetartozás évében, a KCSSZ szervezésében

2020-ban, az Összetartozás évében a Kárpát-medencei magyar családoknak különleges lehetőségük nyílik egy izgalmas, értékes nyereményekkel is kecsegtető játékban való résztvételre, amely a (H)azám! címet viseli.
A játék három fordulóból áll.
Az első forduló kérdései, feladatai a magyar történelem, felfedezések, tudomány, irodalom és sport témaköreiből merítenek.

A második forduló a magyar művészeteket, néprajzot, meséket, nyelvjárásokat, hagyományokat és egyéb érdekességeket helyez középpontba.
A két első forduló kérdéssoraira és alkotó feladataira a megoldásokat a világhálón keresztül lehet beküldeni.

A harmadik forduló az élő döntőt jelenti: ide az elért pontszámok alapján kapnak majd személyes meghívást a családok. A döntő egy élménydús együttlétet jelent majd, ahol elsősorban nem a családok tárgyi tudása, hanem leleményessége, vállalkozó szelleme és alkotó kedve számít majd.

Játékszabályzat 

Első lépés
A játékban való részvétel honlapunkon történő regisztráció után lehetséges. A kérdések és feladatok egy előre jelzett időtartamon belül lesznek elérhetőek, megválaszolhatók. Az adott időtartam lejárta után a megoldások beküldésére már nincs lehetőség.


Kik regisztrálhatnak a játékra?
A Kárpát-medence bármely magyar családja.

Kis és nagycsaládok egyaránt!A játék menete
A család egyesíti erejét, tudását, alkotókedvét és kicsik és nagyok közösen együttműködve oldják meg a két első forduló feladatait. A helyes megoldások pontokat jelentenek, amelyek közelebb viszik a családot az Élő Döntőben való izgalmas részvételre.
Pontegyezőség esetén a beküldés gyorsasága dönt a helyezésről.

Hány család kerülhet a döntőbe?
Hat. Egy Magyarországról, egy Erdélyből, egy Felvidékről, egy Kárpátaljáról, egy Délvidékről és még egy abból a térségből, ahonnan a legtöbb helyes megfejtés érkezik. Ilymódon jelképesen egyesülnek az egymástól határokkal elszakított területek.

Fontosabb időpontok:

I. online forduló

Kezdés: 2020.03.28.
Beküldési határidő: 2020.04.17.

Az első online forduló.

Bővebben...

II. online forduló

Kezdés: 2020.04.25.
Beküldési határidő: 2020.05.10.

Az első online fordulo.

Bővebben...

Élő döntő

Időpontja:
2020.05.23.

Az időpont megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

Bővebben...

A második fordulóból hátramaradt

még:

Addig is regisztrálom családom

2020
KMNE
EMI
EMI
Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

1518 Budapest Pf: 139/1
Tel: 06-30-901-5238

Email

info@kcssz.hu
info@ncsv.hu